Van Fokkenmaat tot Hemelvaarder is succes

Het nieuwe boek van Cees de Baare “van Fokkenmaat tot Hemelvaarder” is alweer een tijdje uit. Bestel het boek via www.boekscout.nl

Een stukje uit het boek:
David pakt de kijker en tuurt naar het licht aan de horizon. Hij ziet geen licht, maar vlammen. “Dat is een schip in nood mijn jongen, dat is geen vast licht. Stuur jij maar op het vuur aan dan ga ik de kapitein even roepen.” Cornelis ligt net in diepe slaap als er op de deur van de hut wordt geklopt. Hij schiet zijn kooi uit en heeft al in de gaten dat ze een andere koers varen, of de wind moet verschrikkelijk zijn gedraaid. Hij schiet zijn broek aan, doet de deur van zijn hut open en kijkt recht in het gezicht van David.
“Cornelis, kom er even bij, wij hebben een noodvuur aan de horizon en varen er nu recht op af.” Als Cornelis ook in de stuurhut komt, pakt hij direct de kijker en tuurt naar het licht in de verte. “Het is nogal wat mijl weg”, zegt Cornelis, “roep Leo er maar bij. Ik wil vol vermogen, wij moeten ons haasten.”

Maar net als David Harry naar beneden wil sturen om de machinist te porren, komt de rest van de bemanning de stuurhut al in.
“Mannen”, roept Cornelis, “wij hebben een noodvuur recht vooruit, ik wil er zo snel mogelijk heen. Leo, ga jij naar beneden en haal alles wat je hebt uit de motor, elke minuut telt!”
Boris staat achterin de stuurhut en stelt voor om maar een grote pot koffie te gaan maken, het wordt voor iedereen een lange nacht.
Het vuur nadert niet snel, maar komt wel steeds dichterbij. Als de contouren van het schip in zicht zijn, heeft iedereen al snel in de gaten dat het een gemotoriseerde grote klipper is met beperkt zeiltuig.  Achterhalen wat er aan de hand is blijkt lastig, er wordt gegist. Als het een gemotoriseerde klipper is en de motor is defect, dan kan men nog met het zeilen uit de voeten. De bemanning begrijpt niets van de situatie.

Bestel van Fokkenmaat tot Hemelvaarder

Nieuwe website

na 5 jaar was het tijd voor een nieuwe website. Naast de vormgeving is er ook voor een nieuw Content Management Systeem gekozen. Voor de geïnteresseerde, voor deze website wordt vanaf 1 maart 2012 gebruik gemaakt van WordPress.

De nieuwe website geeft mij meer mogelijkheden om de vormgeving aan te passen en Cees om nieuwsberichten, foto’s en meer te plaatsen.

Groet,

Jeroen